VUM 2.0 understøtter ikke socialfaglig forhandling

VUM 2.0 understøtter ikke socialfaglig forhandling

04.11.2020

Ja, du læste overskriften rigtig. At implementere VUM 2.0 (og fælles faglige begreber) vil ikke styrke jer som myndighed i den socialfaglige forhandling. Det er noget af en påstand, så lad mig uddybe.

I den socialfaglige forhandling og i den sociale lovgivning er en antagelse om, at myndigheden udgør en køber. Hertil udgør leverandører sælgere. Nærmere bestemt sælgere af sociale ydelser. Når vi stiller skarpt på denne køber-sælger relation, så er det, fordi dette medfører et sæt af ansvar og opgaver til hver part. Særligt vigtigt er det her at fremhæve, at køberens opgave er at være tydelig på, hvilken ydelse der ønskes.

Til denne tydeliggørelse kan redskaberne Udredning, Vurdering og Bestilling i VUM 2.0 udgøre et værdifuldt værktøj. Hvis I bruger det rigtigt vel at mærke – for hvis I benytter det helt i tråd med metodehåndbogen, så vil I ikke være forhandlingsklar efterfølgende.

Er du nysgerrig, eller måske provokeret, så vil jeg anbefale dig at deltage til det gratis webinar om netop dette emne torsdag den 18. november. Hvis tidspunktet ikke passer dig, så meld dig til alligevel, for så har du nemlig mulighed for at se optagelsen efterfølgende.

https://brorsonconsult.dk/c/kurser/vum-20-og-socialfaglig-forhandling-gratis-webinar-18-november